sałata z tuńczykiem

Sałata z tuńczykiem i domowym majonezem

Zielenina nigdy nie przyprawiała mnie o szybsze bicie serca, ale faktem jest, że na prawdę jest smaczna. Sałatka z tuńczykiem i domowym majonezem to zdrowy lunch w domu i w pracy.

Składniki:

- rucola – garść,
- pomidorki koktajlowe 5-6 sztuk,
- tuńczyk w sosie własnym lub oleju,
- makaron penne – garść,
- kiełki,
- sól,
- pieprz,
- ser parmezan,
- domowy majonez – przepis.

Warzywa umyć. Ugotować garść makaronu penne (8-10 minut). Rukolę ułożyć na talerzu dodać pokrojone pomidorki koktajlowe, ugotowany makaron przełożyć do małej miseczki i wymieszać z łyżka domowego majonezu. Ułożyć na sałacie, posypać kiełkami i sam wierzch przykryć tuńczykiem. Skropić oliwą i resztą majonezu do smaku. Przyprawić solą i pieprzem. Posypać tartym twardym serem typu parmezan.

Smacznego!

Dodaj komentarz