pomidorowa

Pomidorowa krem- niekoniecznie w poniedziałek

Kto pamięta jaką zupę robi się w poniedziałek? Zwykle po niedzielnym rosole – pomidorowa ! Tak, ale czemu nie wcześniej?

Składniki:

- 4-5 chochli bulionu,
- warzywa z bulionu (włoszczyzna 1 marchewka, 2 pietruszki, kawałek selera),
- 3 puszki pomidorów,
- 1 ziemniak,
- sól,
- pieprz.

pomidorowa

Przygotować bulion np. z tego przepisu. Zagotować rosół razem z warzywami na wolnym ogniu tak by zmiękły (lub wykorzystać z przepisu na bulion). Dodać 1 ziemniak i również gotować. Na końcu zalać wywar 3 puszkami z pomidorami.

Przy użyciu blendera zmiksować wszystkie składniki na jednolitą masę, zagotować.

Podawać z drobnym makaronem lub łyżką śmietany.

Smacznego!

Dodaj komentarz